ANDROID 34 en Vigo steunen gehandicapte kinderen via het project "Octopus”

De kinderen die een
prothese kregen

Marouane

Hallo allemaal,

Ik zou iedereen willen bedanken omdat ik deze blade kon gebruiken. Ik bedank Cédric en de sponsors (in mijn geval ‘Les Schtroumpf’). Ik wil vooral Cédric bedanken, die hemel en aarde beweegt om gehandicapten te helpen. Ook bedankt aan de mensen van Vigo voor het maken en aanpassen van de blades. Ik hoop dat Cédric en zijn team dit project nog lang kunnen voortzetten. 
Tot slot wil ik iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2018 wensen. Een nieuw jaar vol goede bedoelingen en een goede gezondheid. 
Marouane El Fadili

Aline

“Dankzij de goede zorgen van VIGO hebben we het geluk gehad om Cédric te leren kennen. Dankzij zijn hulp en sponsoring geniet Aline nu van een top-blade, wat haar alleen maar méér zelfvertrouwen geeft en van haar een gelukkig kind maakt. Mag ik u hiervoor uit het diepste van mijn hart bedanken!”

Haar sponsor

SIMBA

Haar sponsor

Android 34

Amina

Graag wil ik jullie bedanken voor de kans die Amina krijgt om met een blade te sporten. Ze is super enthousiast om haar blade aan te doen, zodat ze even snel zal kunnen lopen als de andere kinderen.
Ze is apetrots om haar coole prothese aan iedereen te tonen. Bedankt!!!

Charles

“Bedankt om mij ook op sportief vlak een kans te geven. Ik heb er zelfs een nieuwe vriend bij, Mathis! We gaan wekelijks samen zwemmen en dat is leuk” Charles

Haar sponsor

Meer lezen

Haar sponsor

SERIS

Daan

Wij willen jullie graag hartelijk danken voor de sportblade die Daan van jullie mocht ontvangen. Daan heeft 9 moeilijke maanden achter de rug, maar zijn revalidatie verloopt positief. Hij kreeg net het goede nieuws van de orthopedische chirurg dat hij vanaf januari terug zijn blade mag aantrekken en geleidelijk aan terug mag beginnen te sporten :-).

Wij wensen jullie fijne kerstdagen toe en een sportief 2018! Daan en ouders

Dries

Onze zoon Dries is super gelukkig omdat hij erbij is voor zijn blade, maar het wachten duurt hem heel lang en natuurlijk zijn wij, de ouders, ook super gelukkig dat hij erbij is!
Dikke, dikke merci xxxxx

Haar sponsor

Ginion Motors

Haar sponsor

Collège St Hubert

Giano

Bedankt voor de blade. Sporten, in beweging zijn en meedoen met sportlessen of in de klas of groepsactiviteit in schoolverband is nu veel makkelijker.
De ouders: Giano kan veel meer. Hij voelt zich veel comfortabeler en geniet ervan om er “meer dan vroeger, weer een beetje bij te horen”.
Met eeuwige dank, Giano en zijn ouders.

Ishwar

Ishwar is geboren in Pune, India. In oktober 2014 mocht ik zijn mama worden en ben ik hem samen met zijn broer uit Ethiopië gaan halen. Hij was toen 3.5 jaar.

Ishwar heeft een hemimelie, een aangeboren afwijking, wat in zijn geval betekent dat hij een onvolgroeid linker been heeft zonder voet.

Momenteel is Ishwar bijna 7 jaar. Het is een beweeglijk kind met een oneindige hoeveelheid energie en enthousiasme. Hij fietst, loopt en springt graag. Hij vond het dan ook jammer dat hij niet even hard kon lopen als de rest van de klas. Gelukkig kwamen wij dankzij Ward (Vigo) in contact met het Octopusproject. Hij heeft nu sinds een paar weken zijn blade en merkt het verschil al met turnen. De kinderen kunnen niet meer uitrusten als Ishwar hem is bij het tikspel…

Zijn volgende ambitie is de loopwedstrijd in Mortsel waar bijna alle scholen aan meedoen.

Haar sponsor

L'Opéra

Haar sponsor

Meer lezen

Matthias

“Hallo, ik ben Matthias, 12 jaar, en heb altijd veel aan sport gedaan. Door een zeldzame vorm van kanker aan mijn linkervoet draag ik sinds augustus 2016 een onderbeenprothese. Dankzij mijn nieuwe allround sportprothese heb ik nieuwe sporten kunnen ontdekken. Competitievoetbal doe ik niet meer, maar ik ga nu wekelijks stuntsteppen en tijdens de turnles loop ik terug even snel als mijn klasgenootjes. Ook bij de scouts kan ik overal aan meedoen, en deze winter krijg ik snowboardles!
Heel veel dank daarvoor!”

 

Jammer genoeg is Matthias overleden in mei 2018.

We wensen zijn gezin, familie en vrienden met heel ons hart veel sterkte toe. Wij hopen dat ze veel moed vinden in de mooie herinneringen aan de vrolijke en aangename jongen die Matthias was. Wij dragen hem alleszins in ons hart met zijn mooie glimlach. 

Mathis

Ik ben Mathis Vermoortele en ik ben geboren op 07 april 2010.   Ik heb nog 1 jongere broer Noah (°2012).

Ik werd geboren met een voet- en scheenbeenafwijking. 

De kinderarts had voor mijn mama en papa binnen de maand een afspraak geregeld bij de specialist.  Na verschillende consultaties en ongeveer een jaartje later moesten mijn mama en papa een moeilijke keuze maken.  Ofwel amputatie van de voet ofwel verschillende beenverlengingen en voetcorrecties.  Mijn ouders hebben gekozen voor een amputatie omdat de dokter ook vertelde dat ik meer ging kunnen met een prothese dan met de verschillende operaties. Dus zo gebeurde de amputatie toen ik anderhalf jaar oud was (10 november 2011).  Veel last had ik niet na de operatie :)

Een maand na de operatie kreeg ik mijn eerste 'gewone' prothese en toen ik thuiskwam begon ik terug met stappen (wat ik net kon voor m'n operatie).

Op het eerste gezicht kon ik alles met m'n 'gewone prothese'.  Tot ik in november 2015 een sportblade kreeg.  Hoe ik deze blade kreeg is te danken aan de samenwerking tussen android34 en vigo (nu octopus).  Toen ik in oktober 2015 naar vigo in Wetteren ging werd er aan mij en aan m'n mama en papa gevraagd of ik een sportblade wilde.  Natuurlijk zeiden we meteen ja, zodat we alles eens kunnen proberen.  Ik kon vanaf dan beter lopen, ik had meer vertrouwen, ik bloeide open.  Ik vroeg telkens aan m'n mama en papa is het vandaag turnles in school (want dan mocht ik m'n blade aandoen).  Ik was altijd super content als ik met m'n blade naar school mag.

Vanaf dat moment begon ik ook mee te doen aan loopwedstrijden, de ene keer op het podium de andere keer niet.  Maar ik geef niet op.

Dus vanaf 2016 ben ik begonnen met atletiek in het verre Deinze en vanaf dit jaar (2018) iets dichter bij huis (ieper).  Ik zit ook in een zwemclub en ik rijd ook super graag met m'n fiets. 

Ik zou zeggen geef nooit op, er altijd voor blijven gaan, want op een dag komt er in je leven iets nieuws  die je leven op de een of andere manier verandert.  Bij mij is dit nu voorlopig m'n sportblade

Als ouders hebben wij Mathis altijd opgevoed als een ander kind. Zelfs met zijn beperking deden  en doen wij dingen zoals alle andere kinderen doen ( het ene makkelijker dan het andere) maar moeilijk gaat ook. Ons groot voordeel is dat Mathis een enorme 'vechter en winnaar' is. Hij heeft nog niet geklaagd dat een ander kind iets beter kon dan hem, hij probeert altijd hetzelfde niveau te halen als een ander.

Positief omgaan met de beperking die je hebt is voor ons altijd al een hulp geweest,dus denk positief (ook in moeilijke tijden) zo raak je verder

dikke kus,

Mathis, Noah en ouders

Haar sponsor

Fleuvy sprl

Haar sponsor

Android 34

Mohamed

De ouders: “In de eerste plaats dank u wel voor alles! We kunnen u nooit genoeg bedanken! “
Mohamed: “Bedankt om mij deze kans te geven in mijn leven! “

Mona

Mona, Geboren op 25/11/2011 is mijn oudste dochter. Ik ben een trotse alleenstaande mama van drie kindjes, Mona ,die net  6 werd en een tweeling : Aube en Miel die in  2013 werden geboren.   Mona is tijdens de zwangerschap haar rechter onderbeentje verloren door het amnioticband-syndroom. De vliezen hebben strengen gevormd tijdens de zwangerschap, deze hebben zich rond Mona haar beentje gewikkeld, afgesnoerd en zo is het afgestorven.

Ze heeft een onderbeenprothese sinds ze ongeveer 1,5 jaar was. Op haar 4.5 jaar kwam een geschenk uit de hemel gevallen, onder de vorm van een sportblade , gesponsord door android34 !!

Zelf zou ik dit nooit kunnen betalen voor Mona, bovendien groeien kinderen snel en hebben ze ook vaak  een nieuwe nodig …..maar ze kan haar blade niet meer missen !

Mona gaat naar een normale school, een school waar de extra uren bovendien worden ingevuld met sport. Zo hebben de kleuters daar reeds 4 uur turnen in de week.

Door haar sportblade kan Mona alles gewoon normaal meedoen, ze is even snel en even wendbaar als de valide kindjes tijdens het sporten. Er moet voor haar geen uitzondering worden gemaakt wat mentaal van heel groot belang is omdat een mindervalide kind vooral niet anders wil zijn !!!

Met haar gewone prothese, waar de voet vast staat is die wendbaarheid en snelheid heel wat minder en hiermee zou ze wel achterop hinken tijdens het sporten .

Mona is een echt meisje en dus ook een danseresje…. Ze volgde al dansles in het verleden en in de toekomst zal dat zeker ook weer het geval zijn en dan zal haar blade ook daar weer zijn belangrijke rol vervullen .

Mijn dankbaarheid aan de sponsors is enorm, het betekent heel veel voor heel ons gezin en uiteraard meest van al voor Mona !

Dank !

Carine en Mona

Haar sponsor

Diaservices

Haar sponsor

Android 34

Remi

‘Hallo, ik ben Remi. Sinds een jaar heb ik een blade en het gaat supergoed! In het tafeltennis kan ik veel beter bewegen en scoor ik veel meer punten. Daar ben ik trots op! Bedankt!!’

Helena

Soon

Haar sponsor

Solidarité Médicale

Haar sponsor 

 

Matts

 

Beste,

Toen ik hoorde dat ik zwanger was, kon ook het bijna niet geloven.

Ik had niet verwacht om nog zwanger te worden.  Toen het toch gebeurde was ik euforisch en enthousiast en keek ik enorm uit naar de zwangerschap.  Wanneer ik 6 maanden zwanger was, kwam er een domper op de feestvreugde toen ik hoorde dat er een klompvoetje werd vastgesteld tijdens de echo.  Op dat moment wist ik nog niet wat een klompvoetje was en wat de gevolgen zouden kunnen zijn.  Bij thuiskomst hebben we direct het internet geraadpleegd om ons ervan te vergewissen wat er ons te wachten stond.  We probeerden het positief te bekijken vermits klompvoetjes meestal aan beide voeten voorkwam en bij onze Matts slechts aan 1 voetje.  Toen Matts geboren werd op 25-03-2012 bleek dat er veel meer aan de hand was dan enkel een klompvoetje.

De emoties waren dubbel : langs de ene kant zeer blij dat er een klein wondertje geboren was, maar langs de andere kant ook zeer bezorgd omdat er toch duidelijk iets mis was met zijn rechter beentje.  Na onderzoek bleek dat Matts geboren was zonder scheenbeen en ook de enkel niet voldoende ontwikkeld was.  Het heupje aan de rechterkant was ook nog niet 100 % volgroeid.  1 week na de geboorte werden er opnieuw foto’s gemaakt en daaruit bleek dat de heupjes volgroeid waren.  Dit was al een hele opluchting.  Men heeft nooit kunnen vaststellen wat de oorzaak was van het ontbreken van Matts zijn scheenbeen.  Ikzelf ben geen dokter maar toen dachten we van hoe gaat dit evolueren, hoe gaat dat ventje ooit kunnen lopen.  Ik de kliniek waar Matts geboren is, werden we doorverwezen naar specialisten die ons verder zouden begeleiden.  Na vele gesprekken en alle mogelijke opties besproken te hebben, was de enige (goede) oplossen de amputatie van zijn rechteronderbeentje.

Dit zou een eenmalige ingreep betekenen en het leren lopen met een prothese.  Toen Matts 5 maanden oud was werd dan de beslissing genomen om het te amputeren.

Wat er toen door ons heen ging is met geen woorden te beschrijven.  We dachten zo’n zware ingreep, maar uiteindelijk bleek dat Matts er weinig of geen last van ondervond.  We werden wel heel goed begeleid door chirurg en de orthopedist die Matts opvolgende. Toen Matts bijna een jaar oud was, kreeg hij zijn eerste prothese.  Het leren lopen was tegen zijn zin en zeker niet makkelijk. Na veel oefenen had hij de smaak te pakken.

Na 3 jaar met een prothese rond te lopen uit 1 geheel, kreeg hij voor het eerst een prothese met een plooibare knie.  Dit was voor Matts weer een hele aanpassing maar uiteindelijk was hij daar ook weer heel snel mee weg.

Hij kon hiermee op zijn knietjes zitten steppen en voor het eerst met de fiets leren rijden. De jaren die erop volgde zag je iedere keer hoe inventiever hij met zijn beperking omging. Ook op 4 jarige leeftijd is hij gestart met zwemlessen die hij tot op heden nog steeds volgt.  Matts heeft het grote voordeel dat hij een doorzettertje is en altijd iets blijft proberen tot hij het kan.  Meestal zegt hij van het begin neen, maar dan als snel volgt : “Ik wil nog eens oefenen”.  Ook op school kan hij alle activiteiten meedoen en heeft hij veel vriendjes.

Begin januari waren we naar het VTM nieuws aan het kijken en toen was er de reportage over android34.  We waren zeer verbaast dat er geen kandidaten gevonden werden om kinderen met een amputatie van een sportprothese te voorzien. Diezelfde avond heb ik dan een mail gestuurd en zo is alles in een versnelde stroom terecht gekomen.  Na het kennismakingsgesprek was Matts zeer enthousiast.  Zijn eerste woorden waren ik ben niet alleen zo en ook dan ga ik niet meer de laatste zijn met het lopen.

Als ouders willen we vooral android34, de stichter, de medewerkers, de sponsors, enz… bedanken die onze Matts de mogelijkheid heeft gegeven zich verder te ontplooien.  Wij vinden jullie alvast TOP en delen dit ook met onze vrienden en kennissen.

Nogmaals bedankt, jullie maakte niet alleen een jongentje van 6 heel gelukkig, maar ook zijn ganse familie.

Gr,

Danny, Sabrina en Matts

 

 

Haar sponsor

BNP PARIBAS

Haar sponsor

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site